Székhely: 8800 Nagykanizsa Irtás u. 1.  *   Telefon: +36-30-305-0794 +36-30-7577-399  *   email:
Találkozók, rendezvények
2012. június. 30.
Óriási, giga melegben ünnepeltük egyesületünk 10. születésnapját a becsehelyi Canis Minor Obszervatóriumnál. Délután 4 órától gyülekeztek az alapító tagok és hozzátartozóik egy közös grillezésre. A grillezéshez szükséges kolbászok és húsok elkészítésben a "Gazdag Family" vállalt tevékeny részt. A többiek süteménnyel, pogácsával és ropogtatni valóval járultak hozzá az ünnephez. A meleg miatt Gazdag Attila ötlete alapján a meteorológiai állomás tornya egy újabb funkcióval bővült, egy fekete hordó képében mostantól a víztoronyként is használhatjuk. Az esti étkezés csúcspontjaként a tíz db elfújhatatlan gyertyával díszített torta volt. A sötét beálltával az elmúlt 10 év fénykép és videó felvételeivel szórakoztattuk magunkat. Az ünnepet megtisztelte jelenlétével Horváth Tibor is Hegyhátsálról, aki Budapestről érkezett autójában egy hatalmas távcsővel, ami a július 21-i hegyháti csillagvizsgáló avatón fog majd szerephez jutni. A társaság egy rész hazament, a többiek pedig sátorban kint töltötték az éjszakát. Hajnali 3 felé a hőmérséklet alig csökkent 28 fok alá, de a fáradtság miatt mindenki elcsendesedett. Másnap többen sörös doboz csörgésre ébredtek, és nehezményezték az egyesület titkárának rendcsináló tevékenységét. Bár ekkor már amúgy is nagy meleg volt és kezdett elviselhetetlenné válni a hőség a sátrakban. Így amúgy is el kellett hagyni a sátrakat. Kellemes bágyadtsággal a tagjainkban elkezdtük a tábort lebontani, a maradék kajákat szétosztani és ki hazafelé vette az irányt, ki pedig Balatonfenyvesre, hogy csobbanjon a Balaton 25 fokos hűsítő vizében.
Vilmos Mihály kommentje az által készített képekhez (idézem):
Én, TNZSzRG azaz Tízéves NAE Zártkörű Szabadtéri Rendezvény Gazdája Gazdag Attila megnyitom a szabad lakmározás, evés, ivás, nézelődési estünket. A végén versenyt úszok saját magammal az erre elhelyezett tábori medencében ! Jó mulatást mindenkinek, aki nem normális...

A teljesség igény nélkül következzék a résztvevők névsora.
Vilmos Mihály és felesége Anikó, Ferincz Gergő aki hosszabb kihagyás után ismét körünkben tartózkodott és kedvese Tímea, Erdődi Balázs, Rácz Zoltán és felesége Rácz Beatrix és gyermekük Rácz Olivér. Harcz Balázs és kedvese. A Gazdag család Gazdag Attila, Gazdagné Simon Mónika, Gazdag Mónika, Gazdag Kristóf, Gazdag Szilveszter. A Perkó család Perkó Zsolt, Perkóné Kránicz Erzsébet, Perkó Tímea és barátja Koller Tibor. Hegyhátsáról Horváth Tibor és kedvese.
 
Nagykanizsai Amatőrcsillagász Egyesület, minden jog fenntartva!
2024. április 28.
Napkelte: 04:45
Napnyugta: 18:53
(Nagykanizsán)
-
Tudunk-e észlelni?
Canis Minor Meteorológiai állomás
Holdfázis
A Nap aktuális képe
SOHO-kép
Sarkifény-előrejelzés