Székhely: 8800 Nagykanizsa Irtás u. 1.  *   Telefon: +36-30-305-0794 +36-30-7577-399  *   email:
Égre nézó szemek - nyílik az univerzum kapuja
2010. október 09.
PROGRAM AJÁNLÓ....

Ahogy egy űreszköz fellövését is néha el kell halasztani, úgy az Univerzum Kapujának nyitását se lehet mindig terv szerint véghezvinni, mert az időjárás mostanában elég gyakran közbeszól!

De most úgy látszik eljött az idő, elapadnak az égi csatornák, kitisztul az ég felettünk!

Több heti sikertelen próbálkozást követően, derült idő esetén, 2010. október 9-én este 20 órakor megnyílik az égbolt, legördül a tető és égre néző szemek figyelhetik a Földtől távol eső felrobbant csillagok maradványait, a több millió fényévre levő galaxisok tucatjait és a Naprendszer égitestjeit! Megfigyelhető lesz a sávos szerkezetű örvényekkel tűzdelt Jupiter a négy nagy holdjával, az Uránusz és a Neptunusz, a híres Gyűrűs-köd, az Almacsutka-köd, melyek egy felrobbant csillag maradványai, valamint több száz több ezer csillagot tartalmazó csillaghalmazok!   Minden érdeklődőt szeretettel várunk derült idő esetén a becsehelyi Kis-hegyi csillagvizsgálóba, a Canis Minor Obszervatóriumba ! A belépés díjtalan!

 

Péntek este a nagykanizsai Canis Maior Csillagvizsgáló és Nap-Obszervatórium derült idő esetén 19 órai kezdettel szeretettel vár minden érdeklődőt!

A belépés díjtalan!

 

Üdv:
Gazdag Attila
Nagykanizsai Amatőrcsillagász Egyesület
Nagykanizsai Amatőrcsillagász Egyesület, minden jog fenntartva!
2024. április 26.
Napkelte: 04:48
Napnyugta: 18:51
(Nagykanizsán)
-
Tudunk-e észlelni?
Canis Minor Meteorológiai állomás
Holdfázis
A Nap aktuális képe
SOHO-kép
Sarkifény-előrejelzés